12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăD'ale cetățeanuluiPremierușul Ludovic, închis în Colivi(l)a Lac I

Premierușul Ludovic, închis în Colivi(l)a Lac I

Șeful statului folosește un papagal care îi învață discursul și îl repetă cu viteză.

În loc de un peruș însă, președintele Klaus Iohannis și-a luat un premieruș.

Premierușul lui Iohannis a învățat o listă de miniștri și a tot repetat-o.

De asemenea, premierușul își face treaba cu stoicism și repetă la înfinit tot ce debitează stăpânul de la Palatul Cotroceni, evident mai rapid.

Din nefericire pentru Klaus Iohannis, nu chiar întreg stolul de la Palatul Victoria poate să rețină mesajele și au apărut rateuri pe la câte un minister.

Cu toate că a fost zburat de la guvernare, premierușul a găsit drumul înapoi spre cuibul de la Palatul Victoria.

Situația actuală l-a obligat însă pe premieruș să se închidă în Colivila Lac I de la grădina zoologică a Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), care a adăpostit și adăpostește multe păsări călătoare care s-au cuibărit pe la conducerea statului român, pe parcursul anilor.

Serviciul de Pază și Protecție (SPP) trebuie să-i asigure acum grăunțele premierușului.

Față de alți papagali, premierușul Ludovic își primește grăunțele în stare lichidă, după ce au fost lăsate la fermentat și transformate în licori ce îți dau aripi.

Obișnuit să zboare către destinații diverse, președintle Klaus Iohannis se vede, la rândul său obligat să stea în rezervația de la Palatul Cotroceni.

Articolul integral este disponibil pe Academia Cațavencu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Rusia – Ucraina, ziua 768. Ministrul de Externe al Ungariei susține că UE, NATO și “stânga” din SUA pot genera un război mondial, prin...

Ministrul de Externe al Ungariei susține că liderii UE și ai NATO, precum și politicienii de stânga din SUA, aduc riscul unui nou război...
Ultima oră
Pe aceeași temă