12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăD'ale cetățeanuluiTop 20 de lucruri, pe care Nicușor Dan nu le știe, despre...

Top 20 de lucruri, pe care Nicușor Dan nu le știe, despre cât de frig este în casele bucureștenilor

În campania electorală, candidatul ”Dreptei Unitea” a rupt inima alegătorilor asigurându-i că a doua zi după victoria sa vor avea apă caldă. Ce nu le-a spus, în septembrie, Nicușor, electorilor, era faptul că dezideratul devenea posibil tot doar dacă oamenii ar fi apelat, în mod tradițional, tot la ceainice, aragaze și termoplonjoane. Așa se face că, la două luni de la măreața sa izbândă, bucureștenii încă își pun porcul pe calorifer, la congelat, pentru că:

1. Este atât de frig încât, pe calorifere au apărut anunțurile gen ”Atenție, cad țurțuri!”.
2. Este atât de frig încât pietricelele care le zăngăne prin botoșii de casă sunt chiar degetele lor de la picioare.
3. Este atât de frig încât administratorul de bloc umblă pe scară cu mâinile în propriile lui buzunare și ciocâne la uși doar cu aerul expirat.
4. În apartamente este atât de frig încât bucureștenii au început să își deschidă frigiderele pentru a încălzi bucătăriile.
5. În casele bucureștenilor este atât de frig încât protezele dentare ale pensionarilor au început să dârdâie în pahare.
6. Este atât de frig încât, atunci când își vorbesc, cuvintele cuplurilor îngheață în aer iar oamenii sunt nevoiți apoi să le bage la microunde pentru a înțelege ce-au avut să-și spună.
7. Este atât de frig încât la avizierele blocurilor au apărut anunțurile gen ”primesc Covid în gazdă, contra febră de 39 de grade”.
8. În casele bucureștenilor este atât de frig încât pet shopurile nu mai vând canari, papagali și șoareci ci pinguini, foci și vulpi polare.
9. Este atât de frig încât puiul din frigider nu mai zboară, ci se roagă de gospodine să fie băgați cât mai repede la oala sub presiune.
10. În casele bucureștenilor este atât de frig încât cafeaua de dimineață nu se mai bea, ci se linge de pe băț.
11. Este atât de frig încât, pe calorifere au apărut anunțurile gen ”Atenție, cad țurțuri!”.
12. În casele bucureștenilor este atât de frig încât, dacă dai drumul la robinetul de apă caldă, curg direct cuburi de gheață.
13. Este atât de frig încât hypermarketurile au început să comercializeze raclete pentru curățarea lentilelor de ochelari.
14. În casele bucureștenilor este atât de frig încât oamenii nu mai mănâncă cu tacâmuri metalice, să nu le rămână buzele lipite pe furculițe.
15. Este atât de frig încât copiii folosesc o nouă scuză pentru a sta treji până târziu: „Dar mamă, pijamalele mele nu s-au dezghețat încă!”.

(Citește continuarea pamfletului în Academia Cațavencu)

Cele mai citite

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Eurostat: România, printre ţările UE cu cel mai mare deficit şi cea mai semnificativă creştere a datoriei în 2023

Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023,...
Ultima oră
Pe aceeași temă