13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăD'ale cetățeanuluiTop 20 de lucruri pe care nu le știai despre noțiunea de...

Top 20 de lucruri pe care nu le știai despre noțiunea de ”muncă” la români!

De ce? Că-i prevăzut în lege, spun unii. Hai să fim serioși. De fapt, pentru că nu ne-a plăcut niciodată munca. Iar istoria noastră e plină de astfel de dovezi. Doar dacii trăiau din prădăciune (până și-au găsit nașul), ciobanul din Miorița își făcea leneș testamentul, cu pupilele pironite pe cer, iar în prezent Dorel leagă firu’ de curent la țeava de apă.

Iată, în aceste condiții, mai jos, doar câteva dintre legendele urbane ce ilustrează, în România, repercutarea conceptul de muncă în mentalul mioritic colectiv:

1. Cercetătorii au descoperit recent că faimoasele cuvinte „Statul sunt eu“ n-au fost rostite de regele francez Ludovic XIV, ci de Dorel I, primul român din istorie care a fost pus să muncească. Și a început cu o pauză.

2. Deși tradiția susține că Burebista ar fi distrul viile, cercetări de ultimă oră relevă că, de fapt, viile au dispărut singure, fiindcă dacii erau prea beți ca să le muncească.

3. După ce au descoperit că munca dăunează grav sănătății, românii au inventat o nouă știință: medicina muncii, care tratează simptomele chefului de treabă.

4. Românii au renunțat definitiv la monarhie în momentul în care au aflat că doar munca îl înnobilează pe om.

5. Contrar aparențelor, angajații români cu cel mai bogat CV sunt preoții ortodocși. Ei au și câte trei slujbe diferite pe săptămână.

6. Cei mai pricepuți hackeri din lume sunt romii. Ei sunt singurii care au reușit să spargă Codul Muncii.

7. Cum se mai numesc jucătorii lui Dinamo? Muncitori necalificați în Champions League.

Citește întreg articolul în Academia Cațavencu!

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă