20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăD'ale cetățeanuluiUn bulevard din Capitală își va schimba numele. Ce propunere are primăria...

Un bulevard din Capitală își va schimba numele. Ce propunere are primăria din sectorul 4

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 susțin că bulevardul trece printr-un amplu proces de modernizare, iar numele Metalurgiei nu i se mai potrivește.

„Noi, cei din primărie, credem că în acest context, este necesară și schimbarea denumirii bulevardului Metalurgiei, denumire ce aduce aminte de o epocă demult apusă și care în mod clar nu mai este reprezentantivă acestei zonei din sudul sectorului”, a anunțat primarul Daniel Băluță pe Facebook.

Primăria propune ca artera să primească numele Europa Unită, dar primarul așteaptă și propuneri de la cetățeni.

„Vă rog să vă exprimați punctul de vedere și să votați, în secțiunea de Story/Poveste a paginii mele de Facebook, pro sau contra ideii explicate mai sus. Propunerea nostră este ca noua denumire a arterei să fie „Europa Unită”, a mai spus Băluță.

În ultimii ani, zona bulevardului Metalurgiei a fost modernizată. A fost reabilitată porțiunea dintre intersecția cu Turnu Măgurele și rondul de la Metro, iar anul acesta încep lucrările pe segmentul dintre sensul giratoriu și Șoseaua Berceni.

Potrivit primăriei de sector, în lucru este și proiectul Parcului Tudor Arghezi, iar în celălalt capăt al arterei se apropie de final lucrările la complexul educațional din curtea fostului colegiu Miron Nicolescu. De asemenea, în apropierea se construiește o stație de metrou.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă