13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomie14.082 de autoturisme noi au fost înmatriculate în România în luna iunie

14.082 de autoturisme noi au fost înmatriculate în România în luna iunie

Pe de altă parte, în alte state din Uniunea Europeană, care sunt şi cele mai mari pieţe de autoturisme noi, luna iunie 2019 a fost una de comprimare, acestea înregistrând scăderi semnificative, precizează APIA.

Astfel, comparativ cu luna similară a anului trecut, Franţa a înregistrat un recul de 8,4%, Spania (-8,3%), Marea Britanie (-4,9%), Germania (-4,7%) şi Italia (-2,1%). În schimb, în aceste ţări se înregistrează în prima jumătate a anului creşteri importante ale achiziţiilor de automobile electrice (Italia +120%, Spania +131%, UK +60%, Franţa +40% şi Germania +40%).

De asemenea, în primele 6 luni din 2019 înmatriculările de autoturisme noi din România au ajuns la un volum de 71.620 unităţi, ceea ce reprezintă o creştere de 19,2% faţă de perioada similară a anului trecut.

Pe de altă parte, APIA semnalează că, în România, după 6 luni din 2019, autoturismele rulate înregistrează o scădere de 7,3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. “Chiar şi în aceste condiţii, cele rulate sunt de circa trei ori mai multe decât cele noi, fapt ce conduce la deterioarea, în continuare, a mediului ambiant, mai ales a celui din marile oraşe”, susţin reprezentanţii APIA.

În ceea ce priveşte înmatriculările de vehicule comerciale noi (LCVs, HCVs, Minibuse), acestea înregistrează în România, după 6 luni din 2019, o creştere de 6,5% pe segmentul celor noi şi o scădere de 5,4% la cele rulate.

Datele DRPCIV arată că peste 289.000 de autoturisme noi şi second hand au fost înmatriculate în România, în primul semestru al anului, în scădere cu 1,88% faţă de aceeaşi perioadă din 2018.

Conform datelor centralizate, în intervalul ianuarie – iunie 2019, din numărul total de înmatriculări, 217.701 de unităţi sunt rulate (scădere de 7,28% faţă de primele şase luni din 2018).

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă