Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

4500 de școli din România vor avea o platformă informatică integrată

4500 de școli din România vor avea o platformă informatică integrată

O rețea denumită "Platforma Națională Integrată - Wireless Campus" va conecta 4500 de școli din România, inclusiv 1.736 de școli situate în zone mai puțin dezvoltate.

Mihai Diac 0 comentarii

Programul "Platforma Națională Integrată - Wireless Campus" este în curs de derulare și va fi gestionat de către Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare (ARNIEC). Acest sistem creează bazele necesare pentru un model flexibil de învățare într-un cadru sigur și centralizat care integrează forme de comunicare multimedia - o resursă devenită critică în procesul educațional modern.

Cele 4.500 de școli incluse în program vor beneficia și de instalarea infrastructurii locale de tehnologie wi-fi.

Companiile implicate în proiect au fost selectate în urma unei licitații publice deschise câștigate de către Telekom România Mobile Communications, în parteneriat cu MetaMinds pentru lucrările de dezvoltare a infrastructurii și a serviciilor aferente operării sistemului central. În cadrul proiectului, MetaMinds a optat, printre altele, pentru parteneriatul cu compania canadiană Blackberry pentru a asigura o interfață de autentificare accesibilă, cu un grad ridicat de siguranță.

Comentarii

loading...