15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomie5 sfaturi pentru o agricultura eficienta

5 sfaturi pentru o agricultura eficienta

1. Asigură-te că ai acces facil la o sursă de apă

Una dintre cele mai mari provocări ale agricultorilor din țară noastră o reprezintă seceta. În ultimii ani, clima în România nu a fost una tocmai ,,prietenoasă”: ierni fără zăpadă prea multă, veri secetoase. Acest lucru contribuie la degradarea culturilor în cazul în care agricultorii se bazează doar pe ploaie pentru a asigurarea cantitatea necesară de apă. Cel mai simplu este să te asiguri că ai acces facil la o sursă de apă: fie un râu din apropiere, fie să construiești un sistem de irigații care extrage apă din pânză freatică. Este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru culturile tale, dacă vrei să te bucuri de recolte sănătoase și bogate.

 

2. Alege cele mai bune produse pentru culturile tale

Începând de la semințe, îngrășăminte, furaje, vitamine, astăzi poți folosi totul în favoarea ta. În primul rând, dacă semințele sunt de calitate superioară, respectiv dacă provin din soiuri rezistente, vei investi mult mai puțin în tratamentele specifice aplicate pe tot timpul anului. În momentul in care alegi anumite adjuvante, cum ar fi îngrășămintele, orientează-te pe cât posibil spre unele de foarte bună calitate și niciodată nu depăși cantitățile recomandate. Îți dorești culturi sănătoase și nutritive, nu unele crescute forțat.

 

3. Evaluează riscurile pentru a ști din timp cum să acționezi

Una dintre cele mai simple reguli de afaceri se aplică și în agricultură. Este important să prevezi riscurile ce pot apărea din anumite motive și să știi cum să abordezi situația încă de la primele semne. Astfel, îți vei proteja investiția și la final te vei bucura de culturi bogate. Un agricultor bun știe să ia în calcul toate posibilitățile și are planuri ce îl vor ajuta să se descurce indiferent de situație.

 

4. Cere ajutor când este cazul

Nimeni nu s-a născut învățat, așa că în momentele în care nu știi ce decizie să iei sau pur și simplu ai nevoie de o a două părere, nu te teme să ceri un sfat de la specialiști în domeniu. Este normal să înveți din greșeli, însă dacă ai la dispoziție experiența altor persoane, este ideal să apelezi la aceasta.

 

5. Utilizează utilaje calitative

Mulțumită tehnologiei, astăzi agricultura este mult mai ușor de realizat decât era în urmă cu 100 de ani sau chiar și în urmă cu 50 de ani. În funcție de bugetul tău și de tipul de culturi, poți alege o serie de utilaje și accesorii care practic vor face toată munca în locul tău. Gândește-te cum se desfășurau muncile agricole înainte de inventarea tractorului, când oamenii erau nevoiți să folosească animale pentru a trage pluguri și alte unelte. Totul se desfășura într-un ritm lent și câteodată rezultatele nu erau cele mai bune.

 

Din fericire, astăzi poți achiziționa chiar și online tot ceea ce ai nevoie pentru culturile tale, inclusiv utilaje mari. Noi îți recomandăm Magazia lu’ Costică, locul unde găsești tot ceea ce ai nevoie pentru o agricultură eficientă.

Pe site vei găsi diferite utilaje agricole, grupate astfel încât să îți fie ușor să depistezi ceea ce ți se potrivește. Astfel, poți achiziționa tractoare, utilaje pentru pregătirea solului, semănători, instalații de erbicidat, mașini de recoltat, remorci, prese de balotat si multe altele.

Din categoria ,,pregătirea solului” vrem să îți recomandăm o categorie de utilaje ce îți vor oferi precizie și te vor ajută să finalizezi anumite etape agricole mult mai repede. Este vorba despre pluguri reversibile cu brazde, atât de necesare pentru pregătirea solului în vederea însămânțării ulterioare. 

 

 

Sperăm că informațiile prezentate te vor ajută pentru a desfășura activitățile agricole în cele mai bune condiții!

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă