7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăEconomie7 soluții pentru venituri alternative în familie

7 soluții pentru venituri alternative în familie

Peste 90% din banii unui român se duc pentru consum și dările către stat. Asta înseamnă că fiecare familie rămâne cu aproximativ 7 procente din banii încasați lunar pentru vacanțe și alte nevoi care nu intră în aria celor care asigură un confort minim al vieții. Astfel se pune problema unui venit suplimentar, care să nu consume tot timpul liber din afara programului clasic de muncă. Tehnologia și spațiile de care familia dispune și nu sunt folosite la adevărata lor valoare pot fi două metode de a aduce mai mulți bani într-o lună acasă.

 

7 soluții pentru venituri alternative în familie:

 

1. Dacă ai o cameră în plus în apartament

Pentru persoanele care locuiesc în orașe universitare sau cu multiple atracții turistice, o cameră în plus în apartament se poate transforma într-o sursă constantă de venit în fiecare lună. Fie că vorbim despre închirierea spațiului în regim hotelier, cu noaptea, pentru turiști, fie că este vorba despre închirierea pentru studenții veniți în oraș care nu vor să locuiască într-un cămin studențesc, o astfel de posibilitate poate aduce un mic echilibru financiar în familie.

 

2. Casa bunicilor de la țară

Proprietățile vechi pot fi valoroase, dacă sunt exploatate cum trebuie. Casa de la țară care odată a aparținut părinților sau bunicilor se poate transforma într-o casă de vacanță, mai ales dacă este situată într-o zonă liniștită, curată și aproape de părțile turistice ale țării. Desigur, mai întâi aceasta va trebui renovată, începând cu structura de rezistență, pentru siguranță, și trecând la aspectul estetic, acolo unde poți alege un acoperiș nou, modern și eficient, dar și o fațadă mai arătoasă. Cu astfel de schimbări, casa poate deveni rapid un loc potrivit pentru turiștii care vor să se rupă de oraș pentru câteva zile, iar familia se va bucura de un venit suplimentar de pe urma ei.

 

3. Car sharing

Datorită tehnologiei noi, acum și serviciile de transport sunt accesibile celor care au la dispoziție în fiecare zi o mașină care se prezintă bine. Profitul poate fi suficient de mare încât să acoperi benzina, cheltuielile de întreținere a mașinii și unele facturi lunare de acasă. Până la urmă, este un venit obținut fără un efort foarte mare.

 

4. Un blog

Ca să rămânem la beneficiile tehnologiei, blogurile, vlogurile, podcasturile, cursurile online pentru anumite meserii, toate acestea se pot dovedi foarte profitabile. Poți oferi cursuri de gătit sau pentru meseriașii fără experiență, iar toate acestea doar printr-un blog și un canal video. Dacă vei produce un conținut de calitate, poți atrage sponsori care vor dori să apară în materialele tale.

 

5. Scapă de lucrurile vechi

Într-o viață, un om adună mult mai multe lucruri decât va avea nevoie. În casa fiecăruia se regăsesc multe obiecte care nu au mai fost atinse sau de folos de ani de zile. Toate acestea pot fi scoase la vânzare. Vei scăpa de lucrurile inutile din casă, vei obține o sumă de bani care te poate ajuta și vei reuși să te bucuri de mai mult spațiu liber în locuință.

 

6. Spații de depozitare

Și pentru că am ajuns la spații, cele de depozitare sunt destul de căutate. Gândește-te numai la un mic hotel pentru anvelopele de vară sau de iarnă, pentru cei care nu au propriul lor spațiu. Astfel de spații pot fi închiriate pentru sume care pot acoperi o parte din obligațiile tale financiare lunare.

 

7. Transport

Și așa cum există transportul de persoane, prin car sharing, la fel există posibilitatea de a face transport de marfă. Te poți axa doar pe transportul de mobilier pentru cei care își schimbă locuința sau pe cel de aprovizionare la magazinele mici. Oricare dintre acestea te poate ajuta să câștigi un ban în plus, ocazional.

Cele mai citite

Vești bune pentru șoferii din București! Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă începând de duminică

Circulația pe Podul Grant din București va fi reluată de duminică, 31 martie, pe sensul Crângaşi-Turda, anunță site-ul g4media.ro. Traficul va fi redeschis după aproape...

Irina Begu, victorioasă la revenirea în circuit

Irina Begu a revenit în circuitul profesionist de tenis după o absență de șapte luni cu o victorie. Românca de 33 de ani s-a...

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă