Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

A fost blocată interdicţia impusă de administraţia Trump cu privire la aplicaţia TikTok

A fost blocată interdicţia impusă de administraţia Trump cu privire la aplicaţia TikTok

Hotărârea preliminară de a bloca interdicţia a fost dată de judecătorul districtual Wendy Beetlestone din Pennsylvania.

Ioana Roșu 0 comentarii

Interdicţia impusă de administraţia Trump cu privire la descărcarea aplicaţiei chineze TikTok a fost blocată de un judecător federal.

Cazul a fost adus în faţa curţii de trei creatori TikTok, care au susţinut că ordinul executiv al preşedintelui Trump prin care era stabilită o interdicţie completă a aplicaţiei în SUA încalcă dreptul la libertatea de expresie.

Casa Albă susţine că TikTok reprezintă o ameninţare la securitatea naţională.

Hotărârea preliminară  de a bloca interdicţia a fost dată de judecătorul districtual Wendy Beetlestone din Pennsylvania, care a scris că reclamanţii „au demonstrat posibilitatea clară de daune ireparabile”. Ea a mai remarcat faptul că descrierile făcute de Guvernul american referitor la ameninţarea pe care o reprezintă aplicaţia TikTok sunt formulate „ipotetic”, astfel, nu a putut descoperi riscul prezentat. 

Decizia a venit după ce, pe 28 septembrie, un alt judecător a blocat interdicţia de descărcare a TikTok în SUA cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare.

Cei trei creatori de conţinut TikTok în cazul din Pennsylvania - Douglas Marland, Cosette Rinab şi Alec Chambers - au deschis proces preşedintelui Donald Trump şi lui Willbur Ross, secretarul american al Comerţului, pe 18 septembrie.

TikTok este folosită de peste 100 de milioane de americani şi 50 de milioane o folosesc zilnic, potrivit documentelor depuse în proces.

Interdicţia le-ar aduce creatorilor de conţinut mari pierderi băneşti. Rinab a declarat că realizează clipuri pentru branduri de modă şi alte companii şi câştigă între 5.000 şi 10.000 de dolari pentru fiecare, în timp ce Chambers a câştigat 12.000 de dolari promovând doar un brand.

Reprezentanţii TikTok au transmis, în urma hotărârii de vineri, că sunt „profund impresionaţi de sprijinul arătat de creatori”.

Compania chineză ByteDance a ajuns în luna septembrie la un acord provizoriu cu Oracle şi Walmart pentru a muta sediul general în Statele Unite şi pentru crearea TikTok Global, estimată la 60 de miliarde de dolari. Guvernele chinez şi american trebuie să îşi dea acceptul. Trump a spus că „binecuvântează” acordul preliminar.

Comentarii

loading...