Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Foto: Mihai Diac

A pornit programul IMM Invest, prin care statul susține firmele private

Platforma informatică IMM Invest a început să funcționeze marți, 28 aprilie, la ora 9 dimineață.

Mihai Diac 0 comentarii

În primele 15 minute de la deschiderea acestei platforme, pe site se înscriseseră deja 184 de IMM-uri.

Programul are ca scop susținerea a circa 40.000 de firme, inclusiv prin menținerea a circa 580.000 dintre locurile de muncă actuale, având la dispoziție un buget total de 15 miliarde de euro. De aceste facilități pot beneficia inclusiv microîntreprinderile - acele companii care au cel mult opt salariați.

Programul oferă credite garantate de către stat.

Platforma www.imminvest.ro este un registru unic electronic prin care se analizează doar dacă aplicantul este eligibil și are statul de IMM. Confirmarea eligibilității nu reprezintă acordul de finanțare. După această primă verificare, documentele sunt transmise către banca selectată de către IMM, unde se va face analiza solvabilității și se va aproba solicitarea de credit. În etapa următoare, dacă finanțarea este aprobată, documentația se retransmite la FNGCIMM pentru garantarea creditului și pentru aprobarea ajutorului de stat.

Platforma IMM Invest are o infrastructură tehnică asigurată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Comentarii

loading...