Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Noul președinte ABSL, Dragoș Ștefan: “avem un deficit seminificativ de locuri de muncă și salarii peste media națională în industria de business services”

Noul președinte ABSL, Dragoș Ștefan: “avem un deficit seminificativ de locuri de muncă și salarii peste media națională în industria de business services”

ABSL şi-a ales un nou preşedinte

Cea mai importantă organizație care reprezintă sectorul local de servicii pentru afaceri, Asociația Business Service Leaders în România (ABSL), anunță numirea în funcție a noului președinte – Dragoș Ștefan, Head of PMO la Stefanini EMEA

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Cu o experiență de 11 ani în industrie, Dragoș Ștefan, îl urmează la conducerea ABSL pe Bogdan Pelinescu, director general pentru Europa Centrală – Luxoft, care este acum unul dintre vicepreședinții asociației. Conform statutului, la fiecare doi ani au loc alegeri în cadrul Adunării Generale.

Din noul consiliul director ABSL fac parte:

·         Bogdan Barbu – Head of Centralized Branch Operations Department – UniCredit Services

·         Ciprian Dan – Location Head la Wipro Business Process Services Timișoara

·         Ecaterina Ion – General Manager & HR Leader în Ungaria și România la Hewlett Packard Enterprise Operations Center

·         Cătălin Iorgulescu – General Manager la Samsung Shared Service Centre Europe

·         Bogdan Pelinescu – Director General Luxoft Central Europe

·         Francesca Postolache – Audit Partner la PwC România.

Sectorul de business services a contribuit cu aproximativ 4 miliarde de euro, în 2017, la economia țării, iar ABSL, ca principală asociație a companiilor din domeniu, are un rol esențial în dezvoltarea acestei industrii și în colaborarea cu autoritățile.

„Cele trei direcții operaționale pe care ne-am propus să la dezvoltăm pe perioada acestui mandat, sunt:

Atragerea de noi investiții în sector - Vom continua să promovăm oportunitățile de business pe care le oferă țara noastră investitorilor externi. România este, în continuare, o piață robustă și sustenabilă pentru industria de business services, deși contextul ultimilor ani a crescut costurile operaționale. Suntem încă în poziția unică de a oferi îmbinarea perfectă între eficiența costurilor în raport cu gradul de calitate al serviciului oferit, abilități tehnice și abilități lingvistice.

Sprijin acordat în extinderea dezvoltării sectorului de business services în orașe cu potențial încă neexploatat - Reluarea dialogului cu autoritățile locale din orașele cheie în care acest sector de servicii este prezent, dar cu implicarea orașelor mai mici, unde credem că există potențial pentru a extinde acest sector. Așa cum știți, avem un deficit semnificativ de locuri de muncă în industria noastră și salarii peste media națională. Ne-am dori ca măcar o parte dintre aceste locuri de muncă să fie deschise și în alte orașe ale țării și să nu ne limităm doar la București, Cluj, Timișoara, Iași, etc.

Dezvoltarea programului de Masterat și în alte centre universitare - Ne propunem să replicăm programul de Masterat pe care îl avem acum, în colaborare cu ASE, și către alte universități din țară, pentru a extinde grupul de tineri pregătiți care intră și fac carieră în industria noastră”, declară Dragoș Ștefan, noul președinte ABSL.

Despre președintele ABSL pe scurt

Dragoș Ștefan este absolvent al Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice și al primei generații de specialiști în Business Services, prin programul de Masterat organizat de ABSL împreună cu ASE.

“La 20 de ani mi-am început cariera în Stefanini România, unde activez și astăzi. Compania a fost o școală excelentă pentru mine și m-a transformat dintr-un junior cu zero experiență, în omul care sunt astăzi. Ca arii de competență: am lucrat în jur de 7 ani în domeniul Operațional, pe diverse roluri de la helpdesk technician până la operations delivery manager, 2 ani ca solutions engineer în presales și de 2 ani conduc departamentul de PMO EMEA”, povestește Dragoș Ștefan.

Cunoașterea detaliată a industriei, a jucătorilor din piață, a constrângerilor și a oportunităților existente în România, dar și în regiune sunt elemente care-l vor ajuta pe Dragoș în noul mandat.

“Aș dori să le mulțumesc membrilor ABSL, în numele meu și al întregului Board, pentru încrederea acordată prin acest nou mandat de doi ani. De asemenea, dorim să-i asigurăm că propunerile lor au fost auzite și că vom încerca, atât cât ține de noi, să le transformăm în realitate”, încheie Dragoș.

Stefanini - prezentă în 40 de țări, cu 500 de clienți activi

Stefanini, compania la care lucrează noul președinte ABSL are 30 de ani de experiență în furnizarea de servicii IT la nivel mondial, de la externalizarea infrastructurii IT până la dezvoltarea aplicațiilor software. Aceasta are o prezență directă în 40 de țări, prin cele 70 de birouri din întreaga lume și are un portofoliu de peste 500 de clienți activi.

 

Comentarii

loading...