Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Absolvenţii Programului de Internship al Guvernului ar urma să fie angajaţi automat

Absolvenţii Programului de Internship al Guvernului ar urma să fie angajaţi automat

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că ar trebui modificată legislaţia, astfel încât tinerii care au absolvit Programul de Internship al Guvernului să poată fi angajaţi automat în Administraţia Publică, fără a mai da un concurs pentru ocuparea unui loc.

Florin Budescu 0 comentarii

„Veţi da piept cu un mediu în care cei care lucrează în această zonă sunt înjuraţi zi de zi. Într-un loc foarte important de altfel, unde oamenii de calitate pot să facă lucruri de calitate, dar per total noi cei din administraţia publică centrală suntem în aceeaşi zonă hulită de ţară dar şi locul de unde se pot schimba lucrurile pentru ţară.

 

Ar trebui schimbat ceva

Opinia dumneavoastră este importantă după internship. Ar trebui schimbat ceva şi în cadrul legislativ actual, ca după aceste două luni de internship să se poată încadra respectivul tânăr automat în administraţia publică, pe postul de debutant desigur, dar fără alte concursuri, pentru a stimula transferul de tinereţe, de suflul nou, mai repede către administraţie.

Sper ca după aceste două luni de zile o mare parte dintre voi să decideţi să rămâneţi în administraţia publică. Vom vedea care ar putea fi cadrul legal pentru a face acest lucru”, le-a spus Eugen Teodorovici, tinerilor înscrişi în Programul Oficial de Internship al Guvernului României, ediţia 2019.

 

Nu vor să rămână în instituţia guvernamentală

Ministrul de Finanţe a subliniat că niciun absolvent al programului de internship al Guvernului nu a vrut să rămână la Finanţe.

„Din păcate am întrebat câţi dintre colegii de la internship au rămas la Finanţe la încheierea stagiului. Niciunul. Ori buna experienţă sau informaţiile obţinute în internship au contribuit la un alt loc de muncă în afara sectorului public, nu ştiu. Dar ceva înseamnă că trebuie făcut sau schimbat”, a adăugat Teodorovici.

 

Mândru că e finanţist-şef

Despre funcţia sa, Eugen Teodorovici a afirmat că e mândru că lucrează la Ministerul Finanţelor

„Sunt un funcţionar public exact cum mi-aş dori să văd foarte mulţi în această ţară. Tot timpul am crezut că să lucrezi într-o structură de stat este o mândrie pentru oricine, oriunde ar lucra. Ai şansă să poţi contribui sau să iei decizii mai târziu care să ajute ţara şi pe cei din jurul tău.

Sper ca şi voi să aveţi dorinţa de a face bine acestei ţări, fie că lucraţi în privat sau la stat”, a mai spus ministrul, la lansarea Programului Oficial de Internship al Guvernului României, ediţia 2019.

Comentarii

loading...