Acord de împrumut pentru școli mai sigure, semnat cu Banca Mondială

Acord de împrumut pentru școli mai sigure, semnat cu Banca Mondială

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, și Tatiana Proskuryakova, director de țarã al Bãncii Mondiale pentru România și Ungaria, au semnat joi, un acord de împrumut în valoare de 100 de milioane de euro pentru susținerea Proiectului „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile".

Romania libera 0 comentarii

Proiectul implementat de Ministerul Educației are ca obiectiv modernizarea infrastructurii școlare, prin consolidarea sau construirea și echiparea a cel puțin 55 de școli din mediul urban și rural din zone cu risc seismic ridicat.

Astfel, se va asigura sporirea rezistenței la dezastre și la schimbãrile climatice, facilitându-se medii de învãțare mai sigure, eficiente energetic și incluzive pentru elevi și profesori, precum și creșterea capacitãții instituționale pentru viitoare investiții integrate în școlile din România.

„Am convingerea cã prin implementarea acestui proiect pilot vom face un mare pas înainte spre îmbunãtãțirea infrastructurii educaționale. Dorim sã ne asigurãm cã un numãr din ce în ce mai mare de școli oferã condițiile de siguranțã, sãnãtate și sustenabilitate pe care ni le dorim pentru copiii din România. Acordul de împrumut semnat astãzi va finanța integral consolidarea și modernizarea primelor 55 de școli din zone cu risc seismic ridicat, precum și o serie de investiții în infrastructura școlarã, digitalizare și dotarea unor sãli de clasã inteligente, atât de necesare în țara noastrã", a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Proiectul se va implementa pe o perioadã de 6 ani, data finalã de tragere a sumelor din împrumut fiind 30 iunie 2027. Împrumutul este acordat pe o perioadã de 10 ani, iar rambursarea se va efectua într-o singurã tranșã, la data de 1 martie 2031.

Comentarii

loading...