10.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Acțiunile europene scad odată cu tensiunea SUA-China, în timp ce cazurile de virus cresc

Acțiunile europene au scăzut marți. Investitorii au fost îngrijorați de escaladarea tensiunii SUA-China și de o reapariție a cazurilor locale de coronavirus, reducând astfel creșterea acțiunilor sectoarelor ciclice.

Indicele pan-european STOXX 600 a scăzut cu 0,5% până la 0713 GMT, băncile, firmele de energie, asigurătorii și producătorii auto scăzând între 0,8% și 0,9%.

Stocurile asiatice au făcut câștiguri de nimic, după ce administrația Trump a declarat că va reduce avansul Huawei Technologies Co. din China, pentru a împiedica accesul la cipurile disponibile comerciale, pe fondul creșterii tensiunii cu Beijing.

Exploatatorul minier listat în Marea Britanie, BHP Group, a scăzut cu 2,2%, a raportat o scădere a profitului anual de 4%, pierzând și estimarea analiștilor. Acesta a avertizat, de asemenea, că majo

ritatea economiilor majore ale lumii, cu excepția Chinei, vor trebui să suporte o criză cauzată de coronavirus în acest an.
Producătorul danez de bijuterii Pandora a înregistrat o scădere de 5,9%, acesta a declarat că s-a datorat numărului de magazine închise în august, și a nivelului actual al traficului din magazine care este „cu mult sub” înainte de carantină.

Britanicul Marks & Spencer a crescut cu 1,8% după ce și-a anunțat intenția de a reduce alte 7.000 de locuri de muncă, dând astfel ultima lovitură sectorului de retail pe fondul crizei Covid-19.

Ultima oră
Pe aceeași temă