11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieADR Centru: Peste 2,6 milioane euro, pentru extinderea Școlii ”I.L. Caragiale” din...

ADR Centru: Peste 2,6 milioane euro, pentru extinderea Școlii ”I.L. Caragiale” din Sibiu

“Peste 12,5 milioane lei vor fi folosiţi în cadrul proiectului care le va oferi celor peste 520 de elevi care frecventează Şcoala Gimnazială ‘Ion Luca Caragiale’, din cartierul sibian ‘Dumbrava’, un imobil mai mare, extins şi mai bine dotat cu echipamente. Este vorba de cererea de finanţare cu numele ‘Extindere corp şcoală la Şcoala Gimnazială I.L. Caragiale Sibiu’, pentru care a fost semnat contractul de alocare a unei sume nerambursabile în valoare de peste 2,6 milioane euro, prin Axa Prioritară 10 a Programului REGIO 2014-2020 – Obiectiv Specific 10.1 – care prevede investiţii în proiectele ce vizează creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat învăţământului ante preşcolar şi preşcolar”, arată ADR Centru.

Proiectul prevede extinderea corpului de şcoală existent cu un corp de clădire nou, ce va include 11 săli de clasă, un cabinet fizică-chimie, un cabinet informatică, o sală multimedia, bibliotecă cu sală de lectură, grupuri sanitare la fiecare nivel, raportate la numărul de elevi, spaţii administrative, precum şi un cabinet medical.

În cadrul investiţiilor va fi realizată şi o sală de gimnastică, împreună cu anexele aferente, iar accesul principal se va modifica şi se va realiza la nivelul corpului nou.

“Primăria Sibiu a finalizat proiectul tehnic şi a obţinut autorizaţia de construcţie, astfel că, pentru a realiza cât mai repede această investiţie, următorul pas constă în contractarea execuţiei lucrărilor propriu-zise. Până în prezent, am atras fonduri europene în valoare de peste 53 de milioane de lei pentru unităţile de învăţământ din Sibiu, pentru eficientizarea energetică a clădirilor în care funcţionează şcolile nr. 1 şi nr. 21, dar şi cele cu numele ‘Constantin Noica’ şi ‘Radu Selejan’, iar prin axa de finanţare a îmbunătăţirii infrastructurii din învăţământ se vor realiza extinderea şcolilor ‘Nicolae Iorga’ şi ‘Caragiale’, precum şi construcţia unei noi creşe în cartierul Ţiglari. Alte două proiecte însumând 11 milioane lei se află în etapa de contractare: construcţia unei creşe în cartierul Ştrand şi modernizarea internatului Colegiului ‘Independenţa'”, au precizat, potrivit comunicatului, reprezentanţii Primăriei.

Dotările noului corp de clădire al Şcolii “Ion Luca Caragiale” sunt, de asemenea, incluse în proiect, printre acestea numărându-se mobilierul şcolar, table interactive, videoproiectoare şi sisteme PC.

Valoarea totală a cererii de finanţare este de peste 12,5 milioane de lei, din care cea a finanţării nerambursabile alocate este de aproape 12,3 milioane de lei, adică aproximativ 2,6 milioane de euro. Edilii sibieni estimează că investiţiile se vor finaliza în 30 septembrie 2021, se precizează în comunicatul citat.

“La nivel regional, prin Axa Prioritară 10 susţinem multe investiţii de acest gen, de la grădiniţe la şcoli gimnaziale, de la licee şi şcoli profesionale la universităţi, în acest moment având deja contractate 32 de proiecte a căror valoare totală depăşeşte 245 milioane lei”, a precizat, potrivit comunicatului, directorul general al ADR Centru, Simion Creţu.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă