10.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Aerostar Bacău va asigura mentenanţa pentru avioanele F16

„Armata Română va colabora cu compania Aerostar pentru programele majore de înzestrare pe care le are. Aici se va face mentenanţa pentru avioanele F16 pe care Forţele Aeriene le au în dotare. Aerostar este într-o fază foarte avansată de negociere cu Lokheed Martin pentru F16, dar mai ales pentru sisteme HIMARS, la fel şi cu Raytheon pentru programele referitoare la sistemele de rachete Patriot”, a declarant, vineri, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, citat de Mediafax.

Fifor a mai spus că Aerostar Bacău reprezintă un punct de reper pentru industria aeronautică din această parte a Europei.

„În opinia noastră, în acest moment, în România, Aerostar Bacău reprezintă un etalon, punctul de reper pentru industia aeronautică din această parte a Europei. Este o întreprindere cu state vechi în domeniul aeronautic, cu care Armata Română colaborează de foarte multă vreme”, a mai spus Fifor.

Mihai Fifor a fost prezent, vineri, la Aerostar Bacău, alături de ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Burnete, şi de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Ministrul a mai avut vizite de informare în Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu” şi la Batalionul 630 Paraşutişti „Smaranda Brăescu”.

Ultima oră
Pe aceeași temă