15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieAerostar Bacău va asigura mentenanţa pentru avioanele F16

Aerostar Bacău va asigura mentenanţa pentru avioanele F16

„Armata Română va colabora cu compania Aerostar pentru programele majore de înzestrare pe care le are. Aici se va face mentenanţa pentru avioanele F16 pe care Forţele Aeriene le au în dotare. Aerostar este într-o fază foarte avansată de negociere cu Lokheed Martin pentru F16, dar mai ales pentru sisteme HIMARS, la fel şi cu Raytheon pentru programele referitoare la sistemele de rachete Patriot”, a declarant, vineri, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, citat de Mediafax.

Fifor a mai spus că Aerostar Bacău reprezintă un punct de reper pentru industria aeronautică din această parte a Europei.

„În opinia noastră, în acest moment, în România, Aerostar Bacău reprezintă un etalon, punctul de reper pentru industia aeronautică din această parte a Europei. Este o întreprindere cu state vechi în domeniul aeronautic, cu care Armata Română colaborează de foarte multă vreme”, a mai spus Fifor.

Mihai Fifor a fost prezent, vineri, la Aerostar Bacău, alături de ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Burnete, şi de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Ministrul a mai avut vizite de informare în Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu” şi la Batalionul 630 Paraşutişti „Smaranda Brăescu”.

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă