10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieAfacerea sezonului rece: deschide-ți propria firmă de anvelope

Afacerea sezonului rece: deschide-ți propria firmă de anvelope

Primul pas pe care un antreprenor îl face în mediul afacerilor este să-și înființeze o firmă. Chiar dacă ești tentat să-ți deschizi o societate cu răspundere limitată, poți lua în considerare și alegerea unei societăți de tip PFA.

O acțiune de înființare PFA, adică Persoană Fizică Autorizată, reprezintă desfășurarea oricărei activități economice permise de către lege, folosindu-se în general de forța de muncă proprie. Pentru a deveni o persoană fizică autorizată sunt câteva condiții obligatorii de îndeplinit, cum ar fi să fii cetățean român sau cetățean al unui stat membru din Uniunea Europeană, cu vârsta minimă  de 18 ani și care nu a săvârșit fapte sancționate de legile financiare, de natura celor înscrise în cazierul fiscal.  Totodată trebuie să ai un sediu profesional asupra căruia să deții un drept de folosință și care să îndeplinească toate condițiile de funcționare din punctul de vedere al legislației în viguare. Află toate detaliile despre acte necesare infiintare PFA chiar aici.

De ce o firmă de anvelope? Pentru că oricine are nevoie de anvelope și pentru că dacă propui o ofertă destul de bună, clienții sigur vor ajunge la tine. Anvelopele de iarna sunt cele concepute pentru drumuri acoperite cu gheață, zăpadă, polei și pentru temperaturi foarte scăzute. Practic, ele te ajută să nu aluneci pe gheața și poleiul care se formează pe carosabil în timpul iernii. Spre deosebire de cauciucurile de vară, cele de iarnă asigură mai multă stabilitate în curbe în condiții meteo nefavorabile, oferind în felul acesta mai multă siguranță la volan, în sezonul rece.

Achizitia de anvelope de iarna trebuie sa respecte indicii de marime, greutate, viteza caracteristica autovehiculului si modului de utilizare. Anvelopele pentru toate anotimpurile, denumite și anvelope all-season, reprezintă combinarea perfectă dintre anvelopele de vară și cele de iarnă. Astfel anvelopele all-season beneficiază de caracteristici de rulare ieșite din comun în orice condiții meteorologice și pe orice tip de carosabil. Tehnologii de ultimă generație, profile de înaltă calitate, asigură un condus în siguranță pe parcursul întregului an. Chiar dacă anvelopele all-season nu sunt specializate pentru anumite condiții meteorologice, schimbatul lor nu este esențial.

Anvelopele de vara sunt concepute exact pentru sezonul cald. Principalele avantaje alea acestor anvelope sunt: siguranța, aderența și cel mai interesant aspect este că scad consumul de carburant.

Principala diferențiere între anvelopele de iarnă și de vară o reprezintă adâncimea sculpturilor: anvelopele de iarnă au canelații mai multe și mai adânci, în timp ce cele de vară, nu. Desigur, sunt și alți factori implicați, precum compoziția cauciucului care permite ca acesta să rămână moale la temperaturi foarte scăzute.

 

Asigură-te ca îți cunoști competitorii!

Piața anvelopelor este în plină ascensiune, iar dacă vrei ca afacerea ta să aibe succes trebuie să îți cunoști foarte bine competitorii. În ciuda aglomerației din acest domeniu trebuie să știi că nu toți distribuitorii vând produse originale și calitative, acest lucru dându-ți un plus ție, cel ce vrei să îți construiești o afacere corectă.

Importurile masive de mașini la mâna a doua vin cu o lungă listă de efecte negative, dar există și businessuri care profită din plin. Printre ele și vânzările de anvelope.

 

Succesul în lumea afacerilor, mai ales pentru antreprenorii aflați la început de drum, este punerea în aplicare a unui plan foarte bine structurat. După ce îți infințezi o firmă de tip PFA sau un SRL, trebuie să te documentezi foarte bine despre marfa pe care o comercializezi, să verifici piața și să pui la punct un plan de marketing și aprovizionare.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă