23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieAfacerile cu maşini au accelerat în mai, cu un avans de 9,7%

Afacerile cu maşini au accelerat în mai, cu un avans de 9,7%

Ritmul este crescut faţă de cel înregistrat în luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 15,2%, serie brută, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 

Mai multe maşini pentru români

În aprilie, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 5,5%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 14,2%, serie brută. 

În mai, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 9,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,8%.

Volumul cifrei de afaceri a înregistrat un avans datorat creşterilor înregistrate datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+41%), comerţul cu autovehicule (+11,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,9%) şi la activitǎţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+0,8%).

 

Şi serviciile cresc. Ne tundem între noi mai mult

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,2% mai mare comparativ cu luna mai 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+22,2%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+19,8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+19,3%)şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+10%).

Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 11,3%.

În 2018, faţă de 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 6,7%, serie brută, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,9%, serie brută.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă