Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Afacerile cu maşini au accelerat în octombrie

Afacerile cu maşini au accelerat în octombrie

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în octombrie cu 3,4%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, după o scădere înregistrată în luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 6,4%, serie brută, potrivit INS.

Rl online 0 comentarii

În septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, afacerile cu maşini au scăzut cu 3,9%, serie brută, iar serviciile prestate populaţiei au avansat cu 7,8%, serie brută.

În octombrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 3,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%. 

Avansul s-a datorat creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+56,3%), comerţul cu autovehicule (+9,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,5%).

Activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 18,6%. 

În octombrie, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 6,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,9%.

Creşterea a provenit de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+20,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+13,8%) şi de la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+3,4%).

Scăderi au înregistrat activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-8,3%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-2,8%).

În 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,1% faţă de 2016, ritm încetinit faţă de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 15,5%.

Comentarii

loading...