Afacerile cu maşini au accelerat în octombrie

Afacerile cu maşini au accelerat în octombrie

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în octombrie cu 3,4%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, după o scădere înregistrată în luna anterioară, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 6,4%, serie brută, potrivit INS.

Rl online 0 comentarii

În septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, afacerile cu maşini au scăzut cu 3,9%, serie brută, iar serviciile prestate populaţiei au avansat cu 7,8%, serie brută.

În octombrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 3,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%. 

Avansul s-a datorat creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+56,3%), comerţul cu autovehicule (+9,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,5%).

Activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 18,6%. 

În octombrie, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 6,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,9%.

Creşterea a provenit de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+20,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+13,8%) şi de la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+3,4%).

Scăderi au înregistrat activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-8,3%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-2,8%).

În 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,1% faţă de 2016, ritm încetinit faţă de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 15,5%.

Comentarii

loading...