9.9 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăEconomieAfacerile cu maşini au continuat să încetinească

Afacerile cu maşini au continuat să încetinească

În octombrie 2019, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,5%, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În noiembrie 2019, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 8,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna noiembrie 2019, comparativ cu luna noiembrie 2018, a înregistrat o creştere cu 8,1% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+49,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,8%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+8,2%) şi la comerţul cu autovehicule (+6,7%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna noiembrie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,5% mai mare comparativ cu luna noiembrie 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+16,3%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+12,1%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+10,8%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,8%) şi de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+5,5%).

În 2018, faţă de 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 6,7%, serie brută, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,9%, serie brută, informează News.ro.

Cele mai citite

Militanții au atacat un post militar din Pakistan

Militanții au atacat sâmbătă dimineața un post militar din Pakistan, în apropiere de Afganistan, folosind un vehicul încărcat cu explozibili, ucigând cinci membri ai...

Un bărbat a fost prins drogat și cu permisul suspendat pe A3

Un bărbat depistat pozitiv la controlul antidrog şi cu permisul de conducere suspendat a fost oprit, sâmbătă, de poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrăzi A3,...

Jucătorii lui Gică Hagi, petrecere pe cinste după victoria cu Rapid. Louis Munteanu și Grameni, surprinși în club

Victoria impresionantă a echipei Farul Constanța împotriva Rapidului, cu scorul de 2-1, pe terenul acestora din Giulești, a stârnit nu doar bucuria suporterilor, ci...
Ultima oră
Pe aceeași temă