4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieAfacerile cu maşini au încetinit în iunie

Afacerile cu maşini au încetinit în iunie

În mai, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 9,7%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 15,2%, serie brută, potrivit INS.

În iunie, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 6,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,2%.

Volumul cifrei de afaceri a înregistrat un avans datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+17,9%), comerţul cu autovehicule (+7,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,3%) şi la activitǎţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+5,1%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 12,8% mai mare comparativ cu luna iunie 2018, creştere susţinută de activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+24,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+23,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+14,8%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+0,5%).

În schimb, cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 16,1%.

În 2018, faţă de 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 6,7%, serie brută, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,9%, serie brută.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă