Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Afacerile cu maşini au încetinit în luna ianuarie

Afacerile cu maşini au încetinit în luna ianuarie

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în ianuarie cu 4,3%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în decembrie, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 14,2%, serie brută, arată INS.

Rl online 0 comentarii

În luna decembrie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, cu 6,4%, serie brută, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,6%. 

În ianuarie, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 4,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,4%.

Volumul cifrei de afaceri a înregistrat un avans datorat creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+32,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,6%), activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+4,2%) şi la comerţul cu autovehicule (+3,8%).

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 14,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,2%.

Activitatea de servicii de piaţă a înregistrat o cifră de afaceri mai mare provenită de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+19,2%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+10,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+6,5%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+6,1%).

În 2018, faţă de 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 6,7%, serie brută, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,9%, serie brută.

Comentarii

loading...