Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Afacerile din comerţ s-au majorat

Afacerile din comerţ s-au majorat

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 9,1%, în primele 11 luni din 2018, respectiv cu 8,8%, ca serie ajustată, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, arată datele INS.

Rl online 0 comentarii

Conform statisticii, în intervalul 1 ianuarie - 30 noiembrie 2018, în termeni nominali, cele mai bune rezultate s-au consemnat în activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+17,6%), în comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+13,2%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+11,3%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10,7%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+8,4%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+6,7%), comerţul cu ridicata nespecializat (+5,9%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,2%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 11 luni din 2018 faţă de acelaşi interval din 2017, cifra de afaceri în comerţ s-a majorat cu 8,8%, ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+18,7%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+15,1%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+12%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10,8%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+9,4%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+7,6%), comerţului cu ridicata nespecializat (+7,3%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,3%).

Potrivit INS, la nivelul lunii noiembrie din anul trecut faţă de noiembrie 2017, afacerile din comerţul cu ridicata a înregistrat un salt de 7,5%, ca serie brută, respectiv de 8,3% ca serie ajustată, în mare parte datorită rezultatelor pozitive din activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+27,7% pe brut şi +31,6% ajustat).

Totodată, în noiembrie din 2018, dar comparativ cu octombrie 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut cu 7,7% ca serie brută, şi cu 1,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Pe acest fond de scăderi, cele mai slabe rezultate au fost consemnate în comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-26,2%), ca serie brută, respectiv în comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-5,9%), ca serie ajustată.

Comentarii

loading...