13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieAfacerile din comerţul cu amănuntul au accelerat în octombrie

Afacerile din comerţul cu amănuntul au accelerat în octombrie

În septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut, ca serie brută, cu 2,3%.

În octombrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere de 6,6% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,1%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,6%) şi la vânzările de produse nealimentare (+4,8%).

În octombrie, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat un avans de 2,9% datorită creşterilor din vânzările de produse nealimentare (+5,1%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,8%) şi din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,5%).

În primele zece luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere a înregistrat o creştere de 5,1% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,3%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,8%) şi la vânzările de produse nealimentare (+3,1%).

În 2017, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 10,7% faţă de 2016, ritm scăzut faţă de cel înregistrat anul anterior.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă