13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieAfacerile din comerţul cu amănuntul au încetinit în luna martie

Afacerile din comerţul cu amănuntul au încetinit în luna martie

În februarie, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 9,1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, după un avans de 6,6% în ianuarie. 

În martie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 8,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,2%.

Avansul s-a datorat creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+18,5%) şi la vânzările de produse nealimentare (+11,7%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au rămas la acelaşi nivel.

În primele trei luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a înregistrat o creştere cu 8,4%.

În 2018, faţă de 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, ca serie brută, cu 5,4%, ritm scăzut faţă de cel din anul precedent.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă