11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieAfacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 10,2%, în...

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 10,2%, în iulie 2019

Creşterea volumului total al cifrei de afaceri pe acest segment se datorează majorărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+27,8%), la activităţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+12,1%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+10,7%) şi la comerţul cu autovehicule (+9,1%).

Pe de altă parte, în primele 7 luni ale anului 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut ca serie brută cu 7,2%, faţă de perioada similară a anului 2018, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 6,6%.

În această perioadă, volumul cifrei de afaceri a crescut la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+40,4%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,0%), la comerţul cu autovehicule (+6,3%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+5%).

Comparativ cu luna iunie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în iulie 2019 ca serie brută cu 1,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 4,4%.

Această creştere de 1,7% s-a datorat majorărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+17,9%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,9%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+6,1%). Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la comerţul cu autovehicule (-3,7%).

Pe de altă parte, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în iulie 2019 faţă de iulie 2018 atât ca serie brută, cu 5,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,2%, potrivit INS.

Această creştere de 5,3% a fost susţinută de activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+23,0%), de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+11,1%), de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,5%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+0,1%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 15,1%.

În primele 7 luni ale anului 2019, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut ca serie brută cu 13,9%, comparativ cu ianuarie-iulie 2018, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri a crescut cu 14,2%, comparativ cu primele 7 luni ale anului 2018.

În iulie 2019, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 7,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 1%.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă