14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieAfacerile din comerţul cu maşini şi motociclete au crescut în primele şase...

Afacerile din comerţul cu maşini şi motociclete au crescut în primele şase luni

Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-9,6%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, a crescut cu 10,8%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,1% mai mare comparativ cu perioada ianuarie – iunie 2017, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+5,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,3%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3,8%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+3,6%) şi de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+2,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,5% mai mare.

În luna iunie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete faţă de luna precedentă a scăzut atât ca serie brută cu 0,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,4%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a crescut ca serie brută cu 3,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,8%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 7,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,7%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, volumul cifrei de afaceri a crescut atât ca serie brută cu 1,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%.

Cele mai citite

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă