13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieANAF va intra poate în mileniul III în câteva luni

ANAF va intra poate în mileniul III în câteva luni

Procesul ar trebui să fie gata în lunile martie – aprilie. “În ultimii doi ani, statul a forţat companiile private să cumpere case de marcat sofisticate şi softuri, dar ANAF nu e gata, nici măcar nu a început licitaţia pentru softul necesar care să conecteze ANAF cu aceste case de marcat.

Este o iresponsabilitate criminală din partea statului: să-i pui pe aceşti oameni să dea bani, să-i ameninţi cu amenzi şi apoi tu să nu fii gata”, a spus Cîţu.

Demnitarul a anunţat că va cere avizul CSAT pentru încredinţarea directă a proiectului de informatizare a ANAF, astfel încât blocajul să se rezolve în această primăvară.

“Forţez lucrurile prin CSAT”, a spus Florin Cîţu, adăugând că, dacă stă şi merge „pe mâna funcţionarilor publici care se ocupă de ani de zile, aceiaşi, de informatizarea ANAF, nu ajungem nicăieri”.

„Când am venit în minister, mi s-a spus că în mai o rezolvăm. Apoi am mai stat, mi s-a spus că în iulie e termenul. Acum aud de septembrie-octombrie. Nu mai avem timp, după 30 de ani, să stăm cu acelaşi sistem ANAF”, a conchis Cîţu, conform Agerpres.

„Nici măcar nu a început licitaţia pentru softul necesar care să conecteze ANAF de aceste case de marcat.” Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice

El a continuat: „CSAT e modul în care eu încerc să ocolesc acei funcţionari care stau acolo de ani de zile şi-şi protejează sectorul, să nu îi deranjeze nimeni, să mergem pe încredinţare directă unei companii.

Vom avea mai multe companii la care ne vom uita şi vom avea câteva criterii de încredinţare directă, să fie mai rapid, să avem acest soft, să conectăm ANAF la secolul acesta în câteva luni, sper cât mai repede, în martie – aprilie să rezolvăm situaţia”.

 

În CSAT, din disperare

Demnitarul a subliniat că CSAT va declara acest proiect de importanţă naţională, ceea ce va permite încredinţarea directă şi că “mergem în CSAT din disperare, altfel nu poţi să mişti lucrurile. Trebuie să intri direct în ei.

Sunt oameni care sunt acolo, se pare, doar să facă rău României. Nu există nici o scuză. Nici o scuză. Să ai sectorul privat pregătit de aproape un an şi jumătate şi tu nici măcar să nu ai caietul de sarcini pentru licitaţie! Doar rea-voinţă şi poate şi alte interese”.

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă