10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieAngajatorii pot depune de astăzi solicitările pentru fonduri de achitare a șomajului...

Angajatorii pot depune de astăzi solicitările pentru fonduri de achitare a șomajului tehnic

Ele vor fi procesate în termen de cel mult 15 zile pentru persoanele care au contracte individuale de muncă şi de 10 zile pentru persoanele care lucrează în alte forme contractuale. Angajatorii au termen trei zile de la primirea banilor să îi vireze către angajaţi.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunşat marţi că declaraţia pentru obţinerea şomajului tehnic pentru cei care au angajaţi prin contracte individuale de muncă se va depune online, la Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Formularele necesare au fost publicate marţi seară în Monitorul Oficial, a scris News.ro.
 
“La AJOFM-uri se vor prezenta online, vor depune online o cerere şi o declaraţie pe proprie răspundere angajatorii care au angajaţi notificaţi în Revisal, angajaţi prin contracte individuale de muncă, suspendate temporar, notificat în Revisal şi pentru care solicită fondurile aferente şomajului tehnic, adică 75% din câştigul salarial al persoanei pe luna respectivă, respectiv maxim 75% din salariul mediu brut. Guvernul alocă aceste sume brute pentru a putea asigura angajaţii că îşi păstrează continuitatea la nivelul contribuţiilor pe care le plătesc la stat astfel încât angajatorii au obligaţia să facă plăţile după primirea banilor, să facă plăţile aferente nu numai angajaţiilor, ci şi să achite contribuţiile către bugetul de stat astfel oamenii având continuitate în contractele lor de muncă”, a precizat ministrul Muncii.
 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă