4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieAnghel (BVB): Sectorul privat din România are o pondere de aproape 80%...

Anghel (BVB): Sectorul privat din România are o pondere de aproape 80% în PIB

“Ponderea sectorului privat în Produsul Intern Brut (PIB), în România, este de aproape 80%. Deci, acest sector privat este esenţial pentru crearea de bunăstare, creare de locuri de muncă, de valoare adăugată. De aici, se poate finanţa absolut orice proiecte de interes naţional. Prin proiectul “Made in Romania” vrem să dezvoltăm cât se poate de mult iniţiativa privată şi acest sector, pentru că suntem onoraţi să întâlnim atât de mulţi lideri de business cu atât de multe poveşti frumoase care, practic, creează bunăstare şi valoare adăugată în această ţară”, a spus Anghel.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a lansat, luni, cea de-a treia ediţia a proiectului “Made in Romania: Liga BVB”, destinat mediului de afaceri, o iniţiativă care a debutat în urmă cu doi ani.

La evenimentul de lansare a ediţiei a III-a a “Made in Romania” a fost prezentat şi volumul “15 companii pentru creşterea economiei româneşti şi poveştile lor unice”, care creionează experienţele deosebite şi poveştile inspiraţionale ale celor 15 companii finaliste ale celei de-a doua ediţii a proiectului. Printre acestea se află: Bebe Tei, Musette, Aqua Carpatica, iHunt, Cramele Recaş, Technical Lead Qualitance, Tremend şi Allview.

Prima ediţie a proiectului “Made in Romania” a fost lansată pe data de 6 februarie 2017. Organizat pentru prima dată în istoria pieţei de capital din România, proiectul este susţinut de BVB, iar pe parcursul anului 2017, Bursa a colaborat cu 166 de companii care au fost nominalizate în faza iniţială a proiectului. Ulterior, în perioada de training a reuşit să încurajeze inovaţia şi cele mai bune practici în 50 de companii româneşti, precum şi să promoveze poveştile de succes şi echipele celor 15 companii finaliste.

Cea de-a doua ediţie a proiectului a demarat în ianuarie 2018, iar la finalul perioadei de nominalizare (15 ianuarie – 16 februarie) erau înregistrate 201 companii, cu 20% mai multe decât în prima ediţie. Din totalul companiilor înscrise BVB împreună cu membrii Comitetului de Nominalizare, format din 12 experţi din diverse ramuri ale economiei, au ales 50 de companii semifinaliste. În următoarea etapă a proiectului, Juriul a selectat 14 companii care să intre în Liga BVB, în timp ce a 15-a companie a fost aleasă prin votul public.

Informaţii privind modalitatea de desfăşurare a acestui proiect pot fi consultate direct de pe site-ul dedicat, www.bvbleague.ro.

Bursa de Valori Bucureşti administrează pieţe de acţiuni, obligaţiuni şi alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative de tranzacţionare şi furnizează o gamă variată de servicii participanţilor la pieţele financiare, fiind o companie listată pe propria piaţă din anul 2010.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă