20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieANRE a aplicat anul trecut amenzi totale de peste 19,7 milioane lei

ANRE a aplicat anul trecut amenzi totale de peste 19,7 milioane lei

În principal, ANRE a verificat modul în care au fost respectate dispoziţiile legale privind indicatorii de performanţă stabiliţi prin standardele de performanţă, respectarea condiţiilor de valabilitate ale licenţelor deţinute şi racordarea la reţelele electrice de interes public.

Controalele au mai vizat şi racordarea la sistemul de distribuţie al gazelor naturale, accesul la sistemul de distribuţie şi de transport a gazelor naturale, asigurarea de către utilizatorii de reţea a echilibrului comercial al portofoliilor acestora şi vânzarea de către producători a energiei electrice.

La marii operatori din domeniul energiei electrice s-au efectuat 250 de acţiuni de control, încheindu-se 190 de procese-verbale de constatare şi sancţionare şi aplicându-se 276 de amenzi contravenţionale în valoare de 4 milioane lei.

”Principalele sancţiuni s-au aplicat pentru nerespectarea obligaţiei producătorilor de energie electrică de a oferta public şi nediscriminatoriu pe piaţa concurenţială întreaga energie electrică disponibilă în anul 2017, încălcarea standardului de performanţă pentru serviciul de distribuţie, neîndeplinirea obligaţiilor privind realizarea programelor de mentenanţă şi investiţii de către operatorul de transport, nerespectarea obligaţiilor privind schimbarea furnizorului de energie electrică de către clientul final”, se arată în comunicat.

La marii operatori din domeniul gazelor naturale s-au efectuat un număr de 357 de acţiuni de control, încheindu-se 315 de procese-verbale de constatare şi sancţionare, aplicându-se 312 de amenzi contravenţionale în valoare de 7,955 milioane lei, potrivit ANRE.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă