Virgil Popescu (Foto: Arhivă)

Virgil Popescu (Foto: Arhivă)

ANRE lasă la latitudinea furnizorilor să ofere un discount de preț, semnalează ministrul Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, se declară "ușor nemulțumit" de ordinul ANRE care ar lăsa la latitudinea furnizorilor de energie electrică să ofere clienților un discount de preț.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, se declară "ușor nemulțumit" de ordinul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) care ar lăsa la latitudinea furnizorilor de energie electrică să ofere clienților persoane fizice un discount de preț.

Potrivit acestui ordin al ANRE, un furnizor poate acorda reduceri egale cu diferenţa dintre preţul serviciului universal şi cea mai bună ofertă a lui, fără abonament pentru piaţa concurenţială.

"Sunt uşor nemulţumit de ordinul ANRE că lasă la latitudinea furnizorilor să ofere acel discount. Este adevărat că toţi cei 4 furnizori au declarat public că vor face acest discount, dar eu vreau să văd că acest lucru se întâmplă, după ce vin facturile pe lunile ianuarie, februarie, martie...! Până atunci Ordonanţa de Urgenţă este în continuare pe circuitul de avizare. Partea bună a ordinului e că obligă furnizorii să vină către clienţi şi să ofere cele mai bune preţuri. Vreau să fie clar în continuare un lucru esenţial: trebuie să punem clientul în centrul pieţei liberalizării şi NU furnizorul", a avertizat ministrul Virgil Popescu într-un mesaj postat, sâmbătă, pe pagina lui de Facebook.

Comentarii

loading...