Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ANSVSA a descoperit 1,4 tone de carne fără acte de proveniență

ANSVSA a descoperit 1,4 tone de carne fără acte de proveniență

ANSVSA a descoperit 1,4 tone de carne fără acte de proveniență

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară a reţinut 1.441 de kilograme de carne de porc şi produse din carne de porc a căror trasabilitate nu a putut fi demonstrată. Instituţia a aplicat amenzi de peste 1,7 milioane de lei pentru neregulile descoperite.

Rl online 0 comentarii

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a reţinut 1.441 de kilograme de carne de porc şi produse din carne de porc a căror trasabilitate nu a putut fi demonstrată, în cadrul controalelor realizate în perioada 1 iulie - 31 august cu scopul de a preveni răspândirea virusului pestei porcine africane.

Totodată, instituţia a aplicat amenzi de peste 1,7 milioane de lei pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

ANSVSA a verificat modul de respectare a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la trasabilitatea, ambalarea, marcarea, certificarea, transportul, depozitarea şi comercializarea cărnii proaspete de porc, precum şi a cărnii tocate, a cărnii preparate şi a produselor obţinute din carne de porc sau care conţin carne de porc.

Inspectorii veterinari au verificat operatorii din sectorul alimentar care comercializează produse alimentare de origine animală în cadrul unităţilor de vânzare cu amănuntul, situate în zonele de agrement şi în localităţile de interes turistic.

Astfel, reprezentanţii ANSVSA au verificat 8.974 de unităţi, printre care 3.298 de restaurante, 339 cantine, 194 de unităţi de tip catering, 364 de pensiuni turistice, 2.629 de magazine alimentare, 1.1414 de carmangerii şi măcelării.

Împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, inspectorii ANSVSA au verificat şi 1.350 de mijloace de transport auto.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 473 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1,722 milioane de lei, menţionează ANSVSA. De asemenea, au fost emise 14 de Ordonanţe de suspendare a activităţii şi 33 de Ordonanţe de interzicere a desfăşurării activităţii unor unităţi din sectorul alimentar.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social şi economic, precizează ANSVSA

Citește totul despre:

#amenzi pentru carne stricata

Comentarii

loading...