16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomieAntibiotice a încheiat primul semestru cu un profit net de 22,3 milioane...

Antibiotice a încheiat primul semestru cu un profit net de 22,3 milioane lei

În primele şase luni, valoarea vânzărilor companiei a fost de 167 milioane lei, în creştere cu 1% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018.

Produsele cu prescripţie medicală au reprezentat 80,8% din totalul vânzărilor valorice (135 milioane lei), iar cele fără prescripţie medicală (OTC) 19,2% (32,1 milioane lei), în creştere cu 3,8%. Principalele clase terapeutice care au înregistrat creşteri valorice au fost: preparate dermatologice (+2,2 milioane lei), Sistem Nervos Central (+2,1 milioane lei), Sistem Cardiovascular (+0,7 milioane lei), Sistem Musculo-Scheletic (+0,7 milioane lei), Sistem Genito-urinar (+0,6 milioane lei) şi Sistem Respirator (+0,2 milioane lei).

În primul semestru al anului curent, Antibiotice SA şi-a menţinut poziţia de lider pe segmentul medicamentelor generice şi OTC comercializate în spitale, cu o cotă de piaţă de 15,7%. În topul medicamentelor fără prescripţie medicală şi suplimente alimentare (OTC), Antibiotice SA ocupă locul al 16-lea, dintr-un total de 221 companii.

Antibiotice şi-a planificat pentru 2019 o producţie de 583,8 milioane unităţi farmaceutice sub formă de comprimate, capsule, produse parenterale, produse topice (unguente, creme, geluri), supozitoare şi ovule, cu 58,8 milioane unităţi mai mare decât în 2018. În semestrul I producţia realizată s-a concretizat în 320 milioane unităţi farmaceutice, comparabil cu aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea producţiei fabricate pentru export (Nistatina şi produse finite) a reprezentat 28,6% din totalul valorii produselor fabricate pe platformă. Valoarea totală a producţiei a fost de 228 ,4 milioane lei.

Producătorul de medicamente şi-a programat pentru 2019 investiţii de 92,284 milioane lei, valoarea realizată la 30 iunie fiind de 17,947 milioane lei.

În ceea ce priveşte exporturile, în perioada ianuarie-iunie 2019, acestea au crescut cu 6,34 % comparativ cu primele şase luni din 2018.

“Au fost continuate principalele direcţii de dezvoltare din strategia Antibiotice SA pe pieţele internaţionale: Dezvoltarea prezenţei în teritoriile în care Antibiotice are reprezentanţă deschisă: Vietnam, Ucraina, Moldova, Serbia; Creşterea cotei de piaţă pe pieţele reglementate, în special pe piaţa SUA.; Dezvoltarea/consolidarea prezenţei societăţii pe pieţele actuale şi adaptarea portofoliului de produse la pieţe externe potenţiale în funcţie de specificul de consum local; Dezvoltarea de noi modele de afaceri şi de parteneriate pe pieţele externe, care să accelereze dezvoltarea companiei la nivel internaţional; Menţinerea poziţiei de lider mondial pentru substanţa activă Nistatina”, se menţionează în raportul remis BVB.

Principalele destinaţii ale produselor Antibiotice (Produse Finite şi Nistatina) în semestrul I 2019 au fost Asia (35%), America de Nord (20%) şi Europa (15%). Vânzările în aceste zone au reprezentat aproximativ 70% din vânzările realizate pe pieţele externe.

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă