12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieAntibiotice Iaşi a cerut aviz guvernamental pentru a produce biocide

Antibiotice Iaşi a cerut aviz guvernamental pentru a produce biocide

“Vestea bună este că un alt mare producător român, Antibiotice Iaşi, a cerut aviz pentru a produce două tipuri de biocide, un gel pentru populaţie, pentru spălatul pe mâini, şi biocide pentru spitale.

Inclusiv OMV Petrom va solicita săptămâna viitoare aviz pentru biocide. Deci piaţa începe să se mişte, companiile încep să se mişte şi sunt convins că vom rezolva această problemă a biocidelor”, a spus Popescu.

În ceea ce priveşte Farmec Cluj, ministrul Economiei a afirmat că săptămâna viitoare va avea avizul şi autorizaţia pentru a putea produce biocide.

“Sunt în discuţii, vorbesc cred că de câteva ori pe zi cu directorul general de la Farmec. Împreună cu colegii de la Guvern am pus în Ordonanţa Militară, dacă nu mă înşel 4, posibilitatea ca institutele armatei, respectiv institutul Cantacuzino să poată da aceste avize şi autorizaţii pentru biocide.

Până acum procedura era foarte lungă. Farmec, ca orice companie de bună credinţă, în urmă cu două săptămâni a aplicat pe Agenţia Naţională a Medicamentului şi acolo nu s-au descurcat.

Ne-au contactat, am venit foarte rapid, am vorbit cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, iar săptămâna viitoare Farmec va avea a, conform Agerpres.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă