Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Apare o nouă contribuție obligatorie! Cine va trebui să o plătească și ce reprezintă

Apare o nouă contribuție obligatorie! Cine va trebui să o plătească și ce reprezintă

Începând cu luna aceasta, legislația conține încă o contribuție pe lângă cele două deja cunoscute. Astfel, pe lângă contribuția la sănătate și contribuția la pensii, mai există contribuția asiguratorie.

Rl online 0 comentarii

Noua contribuție cuprinde patru foste contribuții sociale existente în legislația din 2017. Este vorba despre contribuția la șomaj, contribuția pentru concedii medicale, contribuția pentru riscuri profesionale și contribuția pentru creanțe salariale.

Potrivit avocat.net, această nouă contribuție va fi suportată de angajatori, în timp ce, celelalte două vor fi plătite de către angajați, în urma trecerii contribuțiilor.

CAM este datorată exclusiv de angajatori și are o cotă de 2,25%, conform Codului fiscal. Până luna trecută, cele patru contribuții amintite în paragraful anterior însumau minimum 1,75% și maximum 2,45%, deoarece cea pentru riscuri profesionale varia între 0,15% și 0,85%, informează bugetul.ro.

Comentarii

loading...