16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieApetitul global pentru fuziuni şi achiziţii atinge un record al ultimilor 10...

Apetitul global pentru fuziuni şi achiziţii atinge un record al ultimilor 10 ani

”Companiile continuă să folosească achiziţiile pentru a-şi construi bazele unei creşteri viitoare solide, pe fondul unei incertitudini în creştere. Aproape şase din zece companii la nivel mondial (59%) planifică acum să facă o achiziţie în anul următor, în creştere de la 52% cu 12 luni în urmă”, se arată în comunicat.

De asemenea, directorii executivi se aşteaptă ca omologii lor să fie activi la masa negocierilor, 92% dintre respondenţi preconizând că piaţa M&A globală va creşte în următorul an, faţă de 86% în aprilie 2018. Intenţiile M&A sunt susţinute de o încredere mai mare în rândul corporaţiilor, potrivit EY.

”În contrast net cu opinia multor economişti, care prezic o creştere mai lentă, şi în pofida incertitudinilor geopolitice, directorii executivi din toată lumea sunt mai optimişti cu privire la perspectivele macroeconomice. O majoritate covârşitoare a respondenţilor (93%) consideră că economia globală se îmbunătăţeşte, marcând o creştere de 20 de procente a aşteptărilor pozitive faţă de 73% în urmă cu un an”, se arată în comunicat.

Această perspectivă ambiţioasă în rândul directorilor executivi este reflectată de estimările optimiste ale performanţelor lor viitoare: 76% dintre respondenţi preconizează o creştere a veniturilor între 6% şi 15% în următorul an.

”Deşi se concentrează asupra tranzacţiilor şi creşterii, directorii executivi nu pierd din vedere riscurile. O treime dintre aceştia (33%) consideră că principalul motiv de îngrijorare este o potenţială încetinire a creşterii economice, deşi nu se aşteaptă ca aceasta să aibă loc”, se arată în comunicat.

În plus, un număr similar de executivi (27%) consideră că incertitudinile geopolitice, comerciale şi cele legate de reglementare reprezintă cele mai mari riscuri externe pentru dezvoltarea companiilor lor.

”România continuă să fie atractivă pentru investitorii străini, ca urmare a unei performanţe în creştere a consumului şi a puterii de cumpărare. Sectoarele de interes sunt atât cele tradiţionale, ca cel al petrolului şi gazelor sau al energiei, cât şi cel de tehnologie, care înregistrează o efervescenţă crescută”, a spus Florin Vasilică, Liderul departamentului Asistenţă în tranzacţii, EY România.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă