Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Aproximativ 22.600 de locuinţe vor fi prezentate la târgul Imobiliarum

Aproximativ 22.600 de locuinţe vor fi prezentate la târgul Imobiliarum

Cea de-a patra ediţie a Imobiliarium, care va avea loc între 12 şi 14 octombrie 2018 în Capitală, vine cu o ofertă de aproximativ 22.600 de locuinţe ce cuprind o suprafaţă de peste 1,8 milioane mp, prezentate de 62 de dezvoltatori.

Rl online 0 comentarii

"O scurtă analiză comparativă a ceea ce înseamnă Imobiliarium în cifre ne oferă rezultate îmbucurătoare. Nu ne declarăm surprinşi, ci mulţumiţi că previziunile noastre au prins contur şi faptul că am mizat constant pe calitate s-a reflectat şi în creşteri numerice. Bineînţeles, efervescenţa pieţei imobiliare se reflectă, de asemenea, în evoluţia târgului, iar previziunile noastre în această direcţie rămân în aceeaşi notă pozitivă', a spus Adrian Stănescu, Project Manager Imobiliarium.

Evoluţia pieţei imobiliare în această perioadă a influenţat dezvoltarea târgului de la an la an. Schimbări semnificative s-au produs la nivelul preţurilor solicitate şi oferite, precum şi al preferinţelor la achiziţie. Astfel, bugetul mediu/cumpărător a crescut cu peste 5.000 de euro în acest interval temporar, ajungând până la 86.700 de euro anul acesta, concomitent cu evoluţia preţului mediu pe metru pătrat, care a cunoscut o creştere de până la 15% faţă de 2016, până la 1.150 euro/mp.

Dacă la prima ediţie a Imobiliarium cumpărătorii erau interesanţi cu preponderenţă de locuinţele din Vest, urmate de zona de Est, Sud şi Nord, în prezent topul preferinţelor este ocupat de zona de Nord, respectiv Ilfov, Vest, Est. De asemenea, clienţii sunt din ce în ce mai orientaţi spre cumpărarea unei case, care a detronat din topul preferinţelor apartamentele cu 3 camere, în condiţiile în care la prima ediţie casele nu se aflau nici măcar în top trei preferinţe de achiziţie.

Pe primul loc se află în continuare apartamentele cu 2 camere. Procentual, 25% dintre clienţi sunt interesaţi de case, faţă de 10% în mai 2017. 50% preferă în continuare locuinţele aflate în construcţie, însă proporţiile dintre achiziţia unei locuinţe deja finalizată şi alta aflată în plan s-au schimbat. Astfel, 35% cumpără acum locuinţele în faza de plan, iar 15% doar finalizate, faţă de raportul 25% versus 25% întâlnit la prima ediţie Imobiliarium.

Comentarii

loading...