Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Aqua Carpatica a pierdut procesul pentru desig-ul sticlelor

Aqua Carpatica a pierdut procesul pentru desig-ul sticlelor

Companiile controlate de Jean Valvis au pierdut, în prima instanţă, un proces în care au fost acuzate de încălcarea dreptului de proprietate intelectuală în cazul design-ului sticlei Aqua Carpatica, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Tribunalului Bucureşti.

Rl online 0 comentarii

"Distinctivitatea brandului Aqua Carpatica este evidentă pentru orice om normal", a declarat Valvis, citat de News.ro.

Companiile Grenki list licenciranje d.o.o., cu sediul în Ljubljana, Slovenia, din domeniul producţiei şi distribuţiei de băuturi alcoolice, Sun Stars & Sons PTE, cu sediul în Sigapore, şi omul de afaceri sârb Vojin Djordjevic au dat în judecată Valvis Holding, Carpathian Springs şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), pe motiv că designul sticlei de Aqua Carpatica este copiat după cel al sticlei brandului sârbesc de apă minerală Vodavoda.

Tribunalul Bucureşti a admis în parte cererea reclamanţilor şi a cerut firmelor controlate de Valvis să nu mai folosească actualul design al sticlelor Aqua Carpatica, să retragă de pe piaţă produsele respective, să nu mai producă şi să nu mai exporte produsele respective.

Decizia, publicată în data de 12 mai, nu este definitivă şi nici executorie şi avea termen pentru de 30 de zile de la comunicarea motivării.

Comentarii

loading...