Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Arafat: Nu există preț corect. Condiția de achiziție a fost să livreze repede

Arafat: Nu există preț corect. Condiția de achiziție a fost să livreze repede

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat, duminică seară, că achizițiile de echipamente de protecție au ținut cont mai ales de viteza de livrare a produselor, nu de prețul acestora.

Mihai Diac 0 comentarii

"Nu mai există < preț corect >. Cine mă întreabă de ce am cumpărat masca asta cu doi lei în condițiile în care ea costa, acum trei luni, doi bani, înseamnă că nu trăiește pe lumea asta. Factorul principal de achiziție a fost viteza de livrare. Dacă îmi spunea cineva că îmi aduce ieftin în toamnă îl trimiteam la plimbare", a explicat, duminică seară, dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

El a justificat, în acest mod, de ce statul român a acceptat să facă achiziții din străinătate în condițiile în care prețul cerut pentru unele produse a fost mult mai mare decât înainte de începerea epidemiei de coronavirus.

"Presiune, șantaj, păcăleală" au fost elementele cu care s-au confruntat autoritățile statului român în momentul în care au fost obligate să facă achiziții externe, a precizat secretarul de stat.

Un exemplu prezentat de acesta este al unei oferte care a fost primită dintr-o țară europeană. La nivelul MAI s-a observat ceva suspect în legătură cu prețul produselor astfel că s-a cerut atașatului de afaceri interne al României din acea țară să verifice situația. Atașatul român a contactat Ministerul de Interne al acelei țări, care a confirmat că persoana care spunea că vinde produsele există, dar firma pe care spunea că o reprezintă acea persoană nu exista.

Comentarii

loading...