Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ArcelorMittal Galaţi acuză: Gazoductul BRUA va fi construit cu oțel din China

ArcelorMittal Galaţi acuză: Gazoductul BRUA va fi construit cu oțel din China

ArcelorMittal Galaţi a contestat în instanţă licitaţia pentru desemnarea constructorului gazoductului BRUA, fiind eliminată din lipsa unui document care nu era relevant pentru proiect, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al combinatului siderurgic, Bruno Ribo.

Teodora Cimpoi 0 comentarii

„Sperăm în continuare să putem participa la acest proiect. Am fost eliminaţi şi am contestat licitaţia. Am fost eliminaţi pentru că a lipsit un document, nu ne-am dat seama că lipseşte acea hârtie şi nu am avut timp să o depunem în termen. Este o chestiune pur formală. Când am fost informaţi că ne lipsea, eram gata să corectăm acest lucru, dar era închisă perioada de licitare, aşa că oferta noastră nu a fost validată”, a arătat Ribo, conform sursei citate.

Potrivit acestuia, documentul care a lipsit de la dosar nu era relevant pentru fondul problemei. El a precizat că documentul respectiv era de fapt o declaraţie că nu există vreun conflict de interes cu noul director general (CEO) al Transgaz.

„Noi am depus acest document pentru fostul CEO, dar CEO s-a schimbat în timpul procesului de licitare şi ne-au cerut să depunem această hârtie cu noul nume. Am depus oferta alături de alţi trei parteneri într-un consorţiu, noi fiind furnizorul de tablă groasă, şi a lipsit una dintre cele patru hârtii", a explicat şeful producătorului de oţel.

Ribo a susţinut că ArcelorMittal are capacitatea de a produce la Galaţi întreaga cantitate de oţel pentru conducta BRUA, respectiv 110.000 de tone, care înseamnă 480 de kilometri de ţeavă sudată, cât are gazoductul pe teritoriul României.

„Noi producem cam două milioane de tone de oţel pe an la Galaţi, iar acest volum se poate livra între 12 şi 18 luni. Acest volum era foarte important pentru unitatea noastră de ţevi de la Galaţi. Ar fi o ruşine ca, pentru o asemenea greşeală măruntă, să avem un gazoduct care să fie făcut cu ţeavă care are la bază tablă groasă produsă în China”, a adăugat Ribo.

Pe 28 noiembrie, a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru lucrări de execuţie a conductei de transport gaze naturale - faza 1, în cadrul Proiectului BRUA. Câștigătorii licitației au fost desemnați compania austriecă Habau PPS Pipeline Systems şi Inspet SA Ploieşti.

Proiectul BRUA Gas Interconnection are costuri totale estimate la circa 570 milioane de euro. Valoarea totală a investiţiei pentru faza I este de 480 de milioane de euro, dintre care aproximativ 179 de milioane sunt grant de la Comisia Europeană.

Acesta este cel mai important proiect de investiții în sectorul energetic românesc de după Revoluție. Gazoductul va asigura legătura între sistemele de transport al gazelor dintre Bulgaria-România-Ungaria-Austria, fiind considerat unul dintre proiectele strategice ale UE pentru diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze a regiunii.

Comentarii

loading...