Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Armata vrea să preia în subordine industria de apărare de la Ministerul Economiei

Armata vrea să preia în subordine industria de apărare de la Ministerul Economiei

Armata vrea să preia în subordine industria de apărare de la Ministerul Economiei

Ministerul Apărării Naţionale ar urma să preia în subordine unităţile din industria de apărare, a anunţat, joi, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Mihai Diac 0 comentarii

Mihai Fifor, ministrul Apărării, care anterior a fost ministru al Economiei, a declarat că există un proiect de lege, depus la Senat, care ar muta industria de apărare din subordinea Ministerului Economiei în aceea a MApN.

"Există o iniţiativă parlamentară pentru preluarea de către Ministerul Apărării Naţionale a industriei de apărare din subordinea Ministerului Economiei. Este o iniţiativă legislativă depusă la Senat. Ca fost ministru al Economiei, pot să vă spun că este interes extrem de mare pentru ca foarte mult din 2 la sută alocat pentru Apărare să se întoarcă în industria naţională de apărare", a declarat, la Cluj, ministrul Fifor.

Ministrul a mai precizat că România vrea să devină un hub regional în industria de apărare, astfel încât să obţină comenzi şi din partea altor state din această regiune - de exemplu din partea Croaţiei.

"România doreşte să investească în industria de apărare astfel încât să refuncţionalizăm foarte multe dintre capacităţile industriei de apărare, pentru că intenţia este ca România să devină un hub regional pentru industria de apărare", a explicat Mihai Fifor.

Comentarii

loading...