15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieAsigurătorul Euroins contracarează dur afirmaţiiile COTAR

Asigurătorul Euroins contracarează dur afirmaţiiile COTAR

Ea afirmă că e susţinută de un acţionar puternic, cu rezerve financiare extinse, şi că “recentele acuzaţii lansate de o asociaţie anacronică nu sunt decât dovezi publice de lăcomie, pe seama românilor”.

COTAR anunţase că va organiza un protest de amploare, pentru a atrage atenţia asupra nerespectării prevederilor legale de către Euroins. COTAR a atras atenţia că Guvernul şi ASF trebuie să protejeze transportatorii de numeroasele derapaje de pe piaţa RCA.

“Ce a făcut COTAR reprezintă o manevră evidentă de discreditare a Euroins Romania, cu potenţiale prejudicii serioase asupra activităţii societăţii”, spune, în replică, Euroins. Dacă vor produce vreun efect, afirmaţiile „vor fi imputate celor ce le-au aruncat în spaţiul public”, spune asigurătorul.

“Ce a făcut COTAR reprezintă o manevră evidentă de discreditare a Euroins Romania, cu potenţiale prejudicii serioase asupra activităţii societăţii.” Euroins

Acesta afirmă că, în pofida menţiunilor, conform cărora protestul priveşte modul de aplicare a normelor RCA, în general, în realitate ar fi vorba despre o acţiune concentrată exclusiv contra Euroins, arată societatea.

Potrivit acesteia, campania COTAR împotriva Euroins e artificială, nu are temei legal şi vizează orice alte interese în afară de beneficiul consumatorilor şi transportatorilor. “Multe dintre petiţiile înregistrate de ASF sunt depuse de service-uri care solicită tarife indecente şi de aceea sunt adesea soluţionate în favoarea Euroins România”, afirmă societatea.

 

COTAR a atacat şi ride sharing-ul

Euroins spune că asociaţia, care a răspândit acuzaţii contra Euroins, e “aceeaşi cu cea care s-a luptat în primăvara trecută contra aplicaţiilor de ride sharing, încercând să păstreze un sistem anacronic şi abuziv, în care românii erau ţinuţi departe de beneficiile progresului tehnic”.

“Aproape a blocat accesul românilor la posibilitatea modernă, simplă şi confortabilă de a rezerva un taxi prin intermediul unei aplicaţii”, afirmă Euroins, iar acum „ne acuză de diverse, în acelaşi mod în care a acuzat aplicaţiile de ride sharing de toate relele”.

Euroins arată că asociaţia reprezintă şi service-uri auto ce au facturat un far de Logan cu aproape 400 de euro, în condiţiile în care o asemenea piesă costă 300 – 700 de lei, în funcţie de generaţia modelului.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă