10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieAutomatizarea ar dezvolta cu 27% forța de muncă

Automatizarea ar dezvolta cu 27% forța de muncă

Creșterea este echivalentul suplimentării cu 2,4 milioane de angajați cu normă întreagă, în 500 de organizații, din 26 de state ce au participat la studiul Deloitte Automation with Intelligence. E un potențial semnificativ de creștere a productivităţii.

Peste jumătate (58%) dintre organizații au implementat cel puțin o soluție de automatizare.

Numărul companiilor ce au extins soluțiile de automatizare s-a dublat în ultimul an. 8% dintre echipele de management au implementat peste 50 de astfel de soluții, față de 4%, în 2018.

„Mediul de business evoluează acum de la faza de identificare a soluțiilor de a digitaliza munca, prin integrarea inteligenței artificiale” Dinu Bumbăcea, Deloitte România

O proporție semnificativă de lideri de business nu a prognozat impactul tehnologiilor asupra angajaților. 60% dintre echipele de management încă nu a analizat dacă automatizarea va necesita organizarea de noi traininguri, 44% nu a evaluat dacă va schimba rolurile și sarcinile angajaților, precum și modul cum sunt îndeplinite.

„Mediul de business evoluează acum de la faza de identificare a soluțiilor de a digitaliza munca, către transformarea acestor soluții în unele mai inteligente, prin integrarea inteligenței artificiale”, a declarat Dinu Bumbăcea, Deloitte România.

În România, explică acesta, companiile din Telecomunicații și Serviciile Financiare sunt printre primele care au implementat noile moduri de lucru și tehnologii, deși au făcut aceasta mai lent decât în Vest.

 

Inteligenţă artificială vs. forţă de muncă

32% dintre liderii ale căror organizații sunt în faza de testare a soluțiilor şi spun că angajații nu sunt deschiși la ele, față de 12%, în organizațiile ce implementează sau deja au extins astfel de soluții.

Organizațiile consideră că principalele beneficii ale tehnologiilor de automatizare și de tip AI (artificial intelligence) sunt îmbunătățirea productivității și reducerea costurilor, creșterea acurateței și îmbunătățirea experienței clienților.

Deloitte Automation with Intelligence a fost făcut în baza răspunsurilor a 523 de lideri, ce conduc organizații din 26 de țări, având o cifră de afaceri anuală combinată de 2,7 trilioane de dolari americani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă