Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Autorizaţiile pentru construcţia de locuinţe au scăzut în septembrie

Autorizaţiile pentru construcţia de locuinţe au scăzut în septembrie

Numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale a scăzut în septembrie cu 0,6% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, până la 4006, declinul fiind generat de scăderea cererii în patru din cele opt regiuni ale ţării, arată datele publicate marţi de INS.

Rl online 0 comentarii

În august, s-au eliberat 4.059 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, o scădere de 8,1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În septembrie, s-au eliberat 4006 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 1,3% faţă de luna august 2018 şi cu 0,6%, faţă de luna septembrie 2017. Din numărul total de autorizaţii, 63% sunt pentru zona rurală.

În septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-24 autorizaţii), scădere reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (-91 autorizaţii), Nord-Vest (-57), Vest (-47) şi Sud-Vest Oltenia (-21).

Creşteri au fost în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (+96 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (+55), Sud-Muntenia (+30) şi Centru (+11).

În primele nouă luni, s-au eliberat 33.015 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 4,4% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent.

În 2017, numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale a crescut cu 7,6% faţă de anul anterior, până la 41.603. În 2016, numărul de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 1,2% faţă de anul anterior, până la 38.653.

Comentarii

loading...