13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăEconomieAutorizaţiile pentru construcţia de locuinţe au scăzut în septembrie

Autorizaţiile pentru construcţia de locuinţe au scăzut în septembrie

În august, s-au eliberat 4.059 autorizaţii pentru construirea de clădiri rezidenţiale, o scădere de 8,1% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În septembrie, s-au eliberat 4006 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 1,3% faţă de luna august 2018 şi cu 0,6%, faţă de luna septembrie 2017. Din numărul total de autorizaţii, 63% sunt pentru zona rurală.

În septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, se remarcă o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-24 autorizaţii), scădere reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (-91 autorizaţii), Nord-Vest (-57), Vest (-47) şi Sud-Vest Oltenia (-21).

Creşteri au fost în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (+96 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (+55), Sud-Muntenia (+30) şi Centru (+11).

În primele nouă luni, s-au eliberat 33.015 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 4,4% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent.

În 2017, numărul de autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale a crescut cu 7,6% faţă de anul anterior, până la 41.603. În 2016, numărul de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 1,2% faţă de anul anterior, până la 38.653.

Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă