Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Banca Mondială oferă României 250 de milioane de euro pentru Educație și Sănătate

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, susține parteneriatul României cu Banca Mondialã pentru finanțarea proiectelor de investiții în educație și sãnãtate.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, susține parteneriatul României cu Banca Mondialã pentru finanțarea proiectelor de investiții în educație și sãnãtate, anunță un comunicat de presă transmis de Ministerul Finanțelor.

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a participat, la data de 29 martie 2021, în regim de videoconferințã, la o întrevedere cu reprezentanții Grupului Bãncii Mondiale: Gallina A. Vincelette, director pentru Uniunea Europeanã, Tatiana Proskuryakova, director de țarã pentru România și Ungaria, Ari Naim, manager regional IFC și Olga Sclovscaia, șeful departamentului Europa și Asia Centralã MIGA.

"Banca Mondialã este un partener important pentru România, atât din perspectiva impactului proiectelor finanțate în cadrul reformelor sectoriale, cât și a avantajului oferit de expertiza și experiența Bãncii în aceste domenii. Apreciez eforturile și mobilizarea echipei Bãncii și susțin continuarea demersurilor pentru contractarea împrumuturilor aflate în diferite stadii de pregãtire, având în vedere importanța obiectivelor urmãrite în cadrul acestor proiecte. Mã refer în special la semnarea, în prima parte a acestui an, a finanțãrilor de 100 de milioane de euro pentru susținerea proiectului «Școli mai sigure, incluzive și sustenabile» și 150 de milioane de euro pentru construirea a douã centre în cadrul Spitalului Județean Târgu-Mureș și a Spitalului Grigore Alexandrescu, din București", a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.  

Comentarii

loading...