23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieBanca Mondială, pachet de 160 de miliarde pentru atenuarea poverii datoriilorîn timpul...

Banca Mondială, pachet de 160 de miliarde pentru atenuarea poverii datoriilorîn timpul crizei!

“Obiectivele sunt: scurtarea perioadei de redresare, crearea condiţiilor pentru creşterea economică, sprijinirea IMM-urilor, ajutarea protejării persoanelor sărace şi vulnerabile”, a declarat Malpass după videoconferinţa liderilor G20.

El a anunţat că fostul director de ţară al Băncii Mondiale pentru SUA, Carole Brookins, a murit în urma infectării cu noul coronavirus.

Luna aceasta, Banca Mondială (BM) a aprobat împrumuturi şi garanţii de 14 miliarde de dolari pentru a întări răspunsul medical la pandemie, suma fiind inclusă în cei 160 miliarde de dolari anunţaţi joi de Malpass.

Acesta a informat că instituţia are în derulare 19 proiecte care au legătură cu pandemia, în 56 de ţări, şi încurajează alte instituţii financiare internaţionale să cofinanţeze următoarele tranşe. Entităţile din grupul BM restructurează proiecte existente în 24 de ţări pentru a direcţiona fondurile către zonele unde se înregistrează urgenţe sanitare.

“Sunt în special îngrijorat de ţările sărace, dens populate, cum ar fi India, unde sistemele de sănătate slăbite au nevoie de investiţii masive. Lucrăm din greu pentru a oferi sprijin prin instrumentele noastre din sectorul public şi privat”, a declarat preşedintele Băncii Mondiale.

Miercuri, Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional au cerut creditorilor bilaterali oficiali să atenueze imediat povara datoriilor celor mai sărace ţări ale lumii, care se confruntă cu consecinţele severe ale extinderii rapide a pandemiei.

Într-o declaraţie comună, instituţiile au cerut creditorilor bilaterali oficiali să suspende imediat plata datoriilor ţărilor din Asociaţia Internaţională de Dezvoltare (AID), dacă se solicită acest lucru.

Acele naţiuni, unde trăieşte un sfert din populaţia globului, iar două treimi dintre cetăţeni se află într-o sărăcie extremă, vor fi cele mai lovite de pandemie, avertizează BM şi FMI.

Suspendarea plăţii datoriilor, în conformitate cu legislaţia naţională a ţărilor creditoare, va furniza “un sentiment global de uşurare pentru ţările în curs de dezvoltare” şi va trimite un semnal puternic pieţelor financiare, susţin BM şi FMI, care au cerut liderilor G20 să sprijine demersul lor.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă