Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

BCR estimează o contracție economică de -4,7 la sută

BCR estimează o contracție economică de -4,7 la sută

Banca Comercială Română (BCR) a anunțat, printr-un comunicat difuzat pe internet, că estimează, pentru tot anul 2020, o contracție a economiei de -4,7 la sută.

Mihai Diac 0 comentarii

Banca Comercială Română (BCR) a anunțat, printr-un comunicat difuzat pe internet, că pentru tot anul 2020, “estimăm o contracție de -4,7%. Această revizuire a prognozei de creștere economică va conduce la deteriorarea finanțelor publice care nu se aflau oricum într-o situație favorabila, iar deficitul bugetar ar putea să se lărgească la -7,3% din PIB”.

“Considerăm că riscul de reducere a ratingului de țară este semnificativ mai mare din cauza crizei Covid-19. Acest risc este început să fie luat în calcul în piețele de credit”, menționează comunicatul semnat de Ciprian Dascălu, economist-șef și director de cercetare al BCR.

Comentarii

loading...