Bihor: Aproape 2.200 de locuitori din 13 localităţi, fără curent electric

Bihor: Aproape 2.200 de locuitori din 13 localităţi, fără curent electric

Aproximativ 2.200 de locuitori din 13 localităţi au rămas fără curent electric din cauza căderilor de zăpadă din weekend, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana" al judeţului Bihor.

Rl online 0 comentarii

Potrivit comunicatului ISU, în data de 14 ianuarie, la ora 8,30, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase manifestate la nivelul judeţului Bihor, patru linii de medie tensiune erau afectate parţial şi una în totalitate, 26 de posturi de transformare a curentului electric erau nealimentate, iar în 13 localităţi se înregistrau avarii la reţelele electrice, fiind afectaţi 2.115 consumatori.

"În momentul de faţă, 12 de echipe ale furnizorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea deficienţelor", se mai arată în comunicat.

Aceeaşi sursă a precizat că, în cursul zilei de luni, de la ora 2,00 până la ora 14,00, zona de munte a judeţului Bihor se află sub atenţionare meteo - cod galben, fenomenele vizate fiind strat consistent de zăpadă şi viscol.

În context, se recomandă populaţiei să evite deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă este absolut necesar să circule în zonele afectate, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricţionat pentru a evita riscul de înzăpezire.

Pompierii mai recomandă ca, înainte de plecare, să se verifice dacă sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Comentarii

loading...