12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieBitcoin scade la cel mai mic nivel din februarie

Bitcoin scade la cel mai mic nivel din februarie

Preţul monedei digitale a scăzut miercuri până la 6.450 de dolari, înregistrând o scădere de peste 6%, ceea înseamnă o pierdere de peste 50% în acest an.

Bitcoin a scăzut de la un nivel record de 19.511 dolari, atins în decembrie, maximul creşterii de peste 1.400% înregistrată în 2017.

„Nu consider că acest lucru s-ar datora unei anumite ştiri, aceasta fiind doar tendinţa generală descendentă după creşterea din 2017. O mulţime de oameni care au cumpărat bitcoin la preţul de 9.000 de dolari în aprilie, îşi dau seama că nu îşi vor recupera investiţia curând şi încearcă în schimb să iasă din piaţă”, a declarat Kyle Samani, managing partner la Austin, crypto hedge fund Multicoin Capital, din Texas, anunţă Bloomberg.

Monedele virtuale au avut parte de o serie de vesti proaste, cea mai recentă fiind atacul cibernetic asupra unei platforme sud-coreene de weekend trecut, care pare să aibă ca rezultat pierderea unui număr necunoscut de monede digitale, bitcoin scăzând luni cu 12% luni.

Criptomonedele au avut un început de an agitat, cu prăbuşiri importante ale valorilor. În prezent, bătălia s-a mutat în zona acceptării acestora de către companiile financiare de top, dar şi în pivinţa modului în care vor fi reglementate şi, implicit, acceptate de către participanţii la piaţa financiară.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă